Over ons

Bij het kiezen van een fokker is het natuurlijk fijn om een beetje een beeld te hebben van de persoon erachter. Ik zal daarom in het kort proberen te schetsen wie wij zijn. Wij zijn Kim en Jonne de Waal en wonen samen met onze twee kinderen van 5 en 8 jaar in het mooie Tuil tussen de kassen. Dit is geen toeval, want Kim heeft zijn eigen chrysantenkwekerij waar hij zijn ziel en zaligheid in legt. Daardoor ben ik (Jonne) hier ook beland en dat bevalt nog altijd heel goed. We zijn heel dankbaar voor alle ruimte in en om ons huis, want daardoor is er ook de mogelijkheid om meerdere honden te hebben.

Onze honden hebben altijd deel uitgemaakt van ons gezin en leven dus in en om het huis. Daar waar wij zijn, daar zijn zij.

Jonne

Ons verhaal

Onze eerste eigen honden kwamen al gelijk toen we zijn gaan samenwonen. Dit waren Kiki, een Border Collie, en Odi, een Oudduitse herder. Deze laatste is nog steeds de grote steun en toeverlaat van onze Doodle dames. Met de komst van Kiki, en iets later Odi, kwam er een nieuwe fase in mijn leven, namelijk het verantwoordelijk zijn voor mijn eigen honden.

Dit voelde toch anders dan de honden waar ik als kind mee opgroeide. Het was nu mijn taak om te zorgen dat ze gelukkig waren en gezond bleven. Laat dit bij onze Kiki nu nogal een opgave zijn geweest. Wat gezondheid betreft, en daardoor soms ook in gedrag, was het een flinke uitdaging. Dit maakte dat ik me in de afgelopen tien jaar verdiept heb ik alles omtrent de basisgezondheid van een hond, het gedrag van en de communicatie met honden (kalmerende signalen). Ik kan er heel veel over vertellen en schrijven, maar dat wordt erg lang. Wel wil ik al deze belangrijke onderwerpen en punten meegeven aan de toekomstige pupkopers omdat ik ervan overtuigd ben dat deze basis zorgt voor gezondere en gelukkigere honden waardoor er meer ruimte overblijft om te genieten van en met de hond.

Het stukje fokken zien wij dan dus ook echt als compleet plaatje. Wij willen niet alleen zorgen voor een fijne pup, maar ook voor de nodige handvatten. We vinden de band tussen fokker en pupkoper dan ook heel belangrijk aangezien deze wat ons betreft voor het (honden)leven lang is.

Cursussen en opleidingen