Healing Soul Doodles

Visie

Transparant | Vanuit Vertrouwen | Respectvol

Alles wat wij vanuit Healing Soul Australian Labradoodles doen, doen wij in het belang van de honden en toekomstige pups. Wij werken op een holistische manier en dat zie je terug in onze werkwijze en visie.

Er zijn een aantal speerpunten waar we veel waarde aan hechten en waarvan we hopen dat toekomstige pupkopers de waarde hiervan ook gaan voelen.

Titeren

Onze honden en ook de pups worden getiterd. Je krijgt hier natuurlijk ter zijner tijd alle informatie over, maar het is fijn om jezelf al eens in te verdiepen om te kijken of dit bij jullie past (zie www.vaccicheck.nl).

Natuurlijke middelen

Wij vinden het belangrijk dat onze honden zo min mogelijk chemische middelen toegediend krijgen, zodat hun darmflora gezond blijft. Daarom geven wij de voorkeur om op een natuurlijke manier te werken aan de preventie van vlooien, teken en wormen.

Voeding

Met de juiste voeding is de hond gezonder en heb je minder kans met de dierenarts te maken te krijgen. Dit wordt nog weleens onderschat. Een hond is een carnivoor en dus zal vlees altijd het hoofdbestanddeel van elke maaltijd moeten zijn. Wij staan eigenlijk met name achter het voeren van biologisch vers vlees van Darf en Bandit met daarnaast ook dagen dat we barfen (gehele stukken rauw prooidier). Je krijgt van ons alle informatie omtrent deze leefstijl mee waardoor je dit thuis gemakkelijk kunt voortzetten. Ook de reden erachter zullen we haarfijn uitleggen. Dit is namelijk dé manier om klachten als allergieën, artrose en zelfs kanker te voorkomen puur door de darmflora gezond te houden. Hieronder vind je alvast een link naar een podcast erover. 

https://dierbewust.nl/tag/podcast/

Positieve opvoeding

Wij zijn van mening dat de relatie tussen hond en eigenaar gebaseerd moet zijn op liefde en vertrouwen. Daarnaast moet er wederzijds gekeken worden naar de natuurlijke behoeftes. En dan niet alleen naar die van de mens, maar ook naar die van de hond. Voldoe je namelijk aan de natuurlijke behoeftes van een hond, dan heb je een gelukkig en stressvrij dier wat ook weer bijdraagt aan de gezondheid. Dit is waarom wij dan ook niet geloven in de dominantietheorie, maar ons wel helemaal kunnen vinden in de visie van Petra Driesen die zich inzet voor trainingsvrij opvoeden. Dit is ook de leefstijl die wij zelf hanteren en waar onze pups mee te maken krijgen voor ze het nest verlaten. Natuurlijk krijg je hierover de nodige informatie. Via onderstaande link kun je er alvast over luisteren door middel van een podcast.

https://dierbewust.nl/trainingsvrij-opvoeden-van-honden-met-petra-driesen/